ДБР знайшло у голови МСЕК-мільйонерки списки «інвалідів»: їм загрожує строк за ухилення від мобілізації

ДБР у голови МСЕК-мільйонерки списки «інвалідів»: їм загрожує строк за ухилення від мобілізації

ДБР вивчає списки «ухилянтів», які знайшли при обшуку в кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи.

У них зазначені прізвища та діагнози (ймовірно фіктівні). Про це речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла Суспільному.

Суспільне Хмельницький поцікавилося в адвокатки Наталії Свірневської, що може загрожувати цим «списочникам».

Адвокатка пояснила, якщо буде доведено, що у людини зі списку неправильний діагноз, який «встановлений» з метою ухилення від мобілізації, їй може загрожувати відповідальність за статтею 336 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до п'яти років.



Наталія Свірневська розповіла, якщо органи досудового розслідування встановлять, що крім цього, були надані гроші за те, щоб отримати діагноз, який би давав підстави не служити в ЗСУ, то такі дії можуть кваліфікуватися за статтею 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.



ДБР у голови МСЕК-мільйонерки списки «інвалідів»: їм загрожує строк за ухилення від мобілізації

Нагадаємо, що ДБР викрило керівницю Хмельницької обласної МСЕК Тетяну Крупу та її сина Олександра, який керує у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області, на незаконному збагачені. Під час обшуків у них лише готівкою знайшли майже 6 мільйонів доларів США, брендові прикраси та коштовності. Також родині належать 30 об'єктів нерухомості, 9 автівок, нерухоме майно за кордоном тощо.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію