В українській армії побільшає британських роботів

Автор: Олексій Махно
В українській армії побільшає британських роботів

На полі бою з'явиться більше роботизованих систем і допоможе в цьому Велика Британія.

Такий висновок можна зробити зі слів міністра оборони України Рустема Умєрова після зустрічі з британським колегою Джоном Гілі.

«Велика Британія діє на випередження, забезпечуючи наших воїнів необхідними боєприпасами: артилерійські, мінометні, ППО, протитанкові міни. Це приклад для інших партнерів, адже своєчасні поставки дозволяють ефективніше нищити ворога. До кінця року на фронті зʼявиться більше артилерійських систем AS-90. Також маємо добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем — ворог відчує це на полі бою», — повідомив міністр.

Також повідомляється, що Велика Британія також активно працює над тренуванням та укомплектуванням українських бригад стратегічного резерву. Міністри домовилися разом опрацювати список першочергових потреб, які будуть профінансовані за рахунок заморожених російських активів.

«Ключове питання — інвестиції в українську оборонну промисловість. Британія вже залучена у виробництво, але наше завдання — розширити ці можливості та наростити виробництво в оборонно-промисловому комплексі», — наголосив Рустем Умєров.

ЗСУ ввели у бій собак-роботів BAD.2

Нагадаємо, що в складі ЗСУ вже воює кілька десятків собак-роботів BAD.2 виробництва британської компанії Brit Alliance. Це компактні, міцні та маневрені сухопутні дрони на чотирьох лапах, якими керує оператор.