Уряд уточнив порядок вручення «поштових» повісток ТЦК

Уряд уточнив порядок вручення «поштових» повісток ТЦК

Особисто, телефоном та повідомленням — Кабінет Міністрів уточнив порядок дій листоноші та інших співробітників «Укрпошти» під час доставлення та вручення повісток ТЦК.

Постановою КМУ від 08 жовтня 2024 р. № 1147 внесені зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку, які серед іншого регулюють доставлення повісток поштою.

Зокрема визначено, що рекомендовані листи з позначкою «Повістка ТЦК» під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату (одержувачу). У разі відсутності адресата (одержувача) за зазначеною на рекомендованому листі адресою працівник об’єкта поштового зв’язку інформує адресата (одержувача) за наявним номером телефону та/або вкладає до абонентської поштової скриньки повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою «Повістка ТЦК».

Якщо протягом трьох робочих днів після інформування відділенням поштового зв’язку адресат (одержувач) не з’явився для одержання рекомендованого листа з позначкою «Повістка ТЦК», працівник об’єкта поштового зв’язку робить позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою», яка засвідчується його підписом з проставленням відбитка поштового пристрою, порядок використання якого встановлюється призначеним оператором поштового зв’язку, і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає такий лист до відправника.

Нагадаємо, що повістка вважається врученою у разі:

  • отримання поштового відправлення особою особисто;
  • відмови отримати поштове відправлення;
  • відсутності особи за адресою місця проживання, яка повідомлена цією особою ТЦК під час уточнення облікових даних;
  • відсутності особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

Зазначимо, що у жовтні планується розіслати через «Укрпошту» 300 тисяч повісток про виклик громадян до ТЦК, вже розіслано щонайменше 70 тисяч.