Віцеспікерка просила поляків допомогти захистити небо України

Польські морські зенітники стріляли з гармат С-60 (ФОТО)

Заступниця Голови Верховної Ради України закликала польських парламентарів прийняти рішення про те, щоб польська протиповітряна оборона захищала доступне їй українське небо.

Про це віцеспікерка Олена Кондратюк говорила під час конференції «Роль польських органів місцевого самоврядування у захисті населення та цивільного захисту держави у світлі війни в Україні» в якій взяли участь Віцемаршалки Сейму і Сенату Польщі Моніка Веліховська та Міхал Камінський. Захід також був присвячений допомозі Польщі українським громадам.

Віцеспікерка просила поляків допомогти із захистом неба України

«Я щиро хочу, щоб жоден поляк не чув, не бачив і не проживав усього того, що ми проживаємо у війні. Тому ми на всіх рівнях звертаємося до наших польських колег разом із союзниками прийняти рішення про те, щоб польське ППО захищало доступне йому українське небо. Так само як і ППО інших сусідніх з Україною європейських країн. 60% поляків виступають за такий крок! Бо він — гуманітарний! Використання ППО — це захист цивільного населення, права українців на життя», — наголосила Олена Кондратюк.