Кабмін доручив перевірити все бронювання та анулювати необгрунтовані відстрочки від мобілізації

Рада розгляне введення нової відстрочки від мобілізації та підстави для звільнення з військової служби

Володимир Зеленський обурився бронюванням 1,5 мільйона осіб. Прийнято рішення зупинити бронювання критичних підприємств до 15 листопада, поки триватиме перевірка обґрунтованості рішень щодо тих кого вже встигли забронювали.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на джерело в Уряді. За результатами наради, на якій був присутній Президент України, вирішили призупинити бронювання до 15 листопада, про що свідчить оприлюднений The Page витяг з протоколу.

«Президент був на нараді. Обурювався, що забронювали 1,5 мільйона», — пояснив співрозмовник ЕП причину ухвалення відповідного рішення.

Надане доручення долучити до складу комісій ОВА з визначення критичності підприємств керівників обласних ОТЦК та СП або їх заступників.

До 15 листопада провести аудит всіх рішень про визначення критичності, і Міністерству економіки поінформувати Кабінет Міністрів до 20 листопада.

У разі виявлення фактів необґрунтованого бронювання, анулювати відстрочки військовозобов’язаним від призову на військову службу під час мобілізації.

Також прийнято рішення зупинити до 15 листопада 2024 р. дію положень Критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, а також критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 76, щодо повноважень центральних органів виконавчої влади (крім міністерств), інших державних органів, обласних, Київської міської держадміністрацій (військових адміністрацій) визначати підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Кабмін доручив перевірити все бронювання та анулювати необгрунтовані відстрочки від мобілізації Кабмін доручив перевірити все бронювання та анулювати необгрунтовані відстрочки від мобілізації