З українського конвеєра зійшла перша БМП Marder

З українського конвеєру зійшла перша БМП Marder

В Україні створили нову ремонтну базу для військової техніки, зокрема для західних зразків озброєння, які ніколи не обслуговувалися в Україні.

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський представляючи досягнення українського ОПК на відкритті другого Міжнародного форуму оборонних індустрій у Києві.

«В Україні створили нову ремонтну базу для техніки, і в червні цього року вже зійшла з конвеєра перша відремонтована в Україні БМП «Мардер». Працюємо, щоб ми могли в Україні повністю забезпечити все необхідне для наших «Бредлі» та інших видів техніки, яка допомагає нашим воїнам тримати фронт і виконувати життєво важливі завдання для всієї держави», — поінформував він.

Також Президент повідомив, що тільки за перше півріччя 2024 року в Україні було вироблено у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік, а виробництво САУ «Богдана» вийшло на рівень 15-20 артсистем на місяць.

«Якщо колись українська оборонка мала, на жаль, безпорадний вигляд, то зараз це галузь, яка на шляху до лідерства щонайменше у Європі. Зараз це індустрії, якими Україна може по праву пишатися. Завдяки оборонним індустріям, Україна має стати одним з ключових глобальних безпекових донорів і сильним гравцем на глобальному ринку зброї та оборонних технологій. Кожен, хто буде з Україною, я впевнений, виграє», — наголосив Зеленський.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію