Литва придбала у KONGSBERG додаткові засоби ППО NASAMS

Литва придбала у KONGSBERG додаткові засоби ППО NASAMS

Міністерство національної оборони Литовської Республіки підписало контракт з Kongsberg Defense & Aerospace (KONGSBERG) на постачання додаткових систем ППО NASAMS.

Контракт на 193 мільйони євро забезпечить Литву новітніми технологіями та розширеними можливостями протиповітряної оборони, повідомляють у KONGSBERG. У рамках контракту Литва також модернізує частину обладнання NASAMS, яке країна придбала в 2017 році.

У грудні 2023 року Литва замовляла додаткові вогневих одиниці ЗРК NASAMS.

«KONGSBERG бачить зростання попиту з боку існуючих користувачів NASAMS на оновлення та розширення своїх ресурсів NASAMS. Система NASAMS є важливим оборонним потенціалом з огляду на геополітичну ситуацію в світі. Контракт з Литвою також зміцнює партнерство країни з НАТО», — сказав Ейрік Лі, президент Kongsberg Defense & Aerospace.

У компанії також згадали, що Міністерство оборони Литви закупило ракетні установки NASAMS для пожертвування Україні, де ця система сприяла захисту людей і критичної інфраструктури.

«Модульність і відкрита архітектура NASAMS дозволяють безперервно впроваджувати нові технології, що гарантує, що система адаптуватиметься до нових загроз і місій протягом усього терміну служби. NASAMS — це найбільш гнучке рішення на ринку, яке охоплює широкий спектр завдань та потенціал для нарощування протиповітряної та протиракетної оборони як частину архітектури NASAMS», — йдеться у повідомленні пресслужби.

Систему протиповітряної оборони NASAMS наразі використовують 13 країн.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію