Група KNDS відкрила дочірнє підприємство в Україні

KNDS

Маючи майже 800 систем озброєння на українському фронті або законтрактованих для виробництва, а також значні поставки боєприпасів, франко-німецька група KNDS є найважливішим промисловим партнером українських збройних сил.

Саме так пише пресслужба KNDS у повідомленні про відкриття дочірньої компанії в Україні — KNDS Ukraine LLC (ТОВ «КНДС Україна»). Як Ukrainian Military Pages писали раніше, угода про створення дочірньої компанії була підписана 7 червня 2024 року в присутності Президента України Володимира Зеленського та міністра збройних сил Франції Себастьєна Лекорню.

Нагадаємо, що холдинг KNDS створений французькою державною компанією Nexter Systems S.A. і німецькою Kraus-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW).

«Метою відкриття KNDS Ukraine, серед іншого є консолідація української промисловості та створення можливостей для ефективного технічного обслуговування і капітального ремонту техніки KNDS — зокрема танків Leopard 1 і Leopard 2, САУ CAESAR, бронемашин AMX-10RC та самохідних гаубиць PzH2000 — тим самим значно підвищуючи їх боєздатність. KNDS і українська промисловість також мають намір спільно виробляти в Україні 155-мм артилерійські боєприпаси та запчастини до них за передовими технологіями», — йдеться у повідомленні.

Тут варто згадати, що 7 червня крім угоди про відкриття дочірньої компанії в Україні, KNDS також підписала два контракти з українськими компаніями.

Перший контракт, підписаний між KNDS і ПрАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування» (КЗВВ), стосувався спільного виробництва в Україні 155-мм снарядів для забезпечення потреб української армії в боєприпасах.

Інший контракт з українською компанією ENMEK, стосувався відкриття підрозділу технічного обслуговування САУ CAESAR. Щоб полегшити технічне обслуговування та ремонт гармат, там будуть широко використовувати 3D-друк деталей, що прискорить виробництво запасних частин.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію