ТОВ «Українська бронетехніка» і Czechoslovak Group домовились виробляти 155-мм снаряди

Czechoslovak Group Фото: Czechoslovak Group

На Міжнародному форумі оборонних індустрій компанія «Українська бронетехніка» підписала пакет документів щодо співпраці з чеським холдингом Czechoslovak Group (CSG).

Одна угода стосується постачання комплектуючих, інша ліцензування виробництва боєприпасів — передачі технології з виробництва артилерійських пострілів, повідомляє Militarnyi.

За словами генерального директора компанії «Українська бронетехніка» Владислава Бельбаса, процес отримання ліцензії триватиме до кінця цього року, а виробництво планують розпочати на початку 2025 року.

Плануємо за наступний рік виробництво та постачання близько 100 000 боєприпасів, а в 2026 — понад 300 000. Процес підготовки обладнання вже розпочався

Він зазначив, що частина боєприпасів виготовлятиметься в Україні, а частина — в Чехії. Така кооперація дасть можливість компаніям збільшити виробництво боєприпасів та здешевити вартість готового пострілу.

Йдеться про виробництво стандартних 155-мм уламково-фугасних боєприпасів M107 HE, а також HE ER-BВ VMK/MKM (боєприпас з дальністю 43 км з блоком Base Bleed) та HE ER-BT VMK/MKM (з дальністю 37 км з блоком Boat Tail).Також планується виробництво інших артилерійських та танкових пострілів натовського калібру.