Міністр оборони підписав подання про звільнення чотирьох своїх заступників

Міністр оборони підписав подання про звільнення чотирьох своїх заступників

Рустем Умєров заявив, що всі процеси всередині Міністерства оборони мають бути чіткими та контрольованими, а будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них — неприпустимі, і підписав подання про звільнення чотирьох своїх заступників.

У цьому контексті проводяться і кадрові зміни, — цитує Умєрова пресслужба.

Я підписав подання до КМУ про звільнення заступників міністра оборони — Станіслава Гайдера (переходить на посаду керівника Офісу міністра), Олександра Сергія, Юрія Джигира, Людмили Дараган (державного секретаря). Про нові призначення, включно із заступниками міністра, повідомлю окремо.

Нагадаємо, що 20 вересня з'явилася інформація, що міністр звільнив двох заступників начальника ГУР Кирила Буданова, а також планує звільнити близько 20 генералів та високопосадовців у рамках кадрової «чистки». Причиною звільнень називали «неефективність, совковий підхід та відсутність результатів у роботі за напрямками». У списку «на вихід» анонсувалися — пʼять заступників міністра, держсекретар Міноборони Людмила Дараган та скандальновідомий начальник штабу командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий.

Всього у міністра оборони вісім заступників: генерал-лейтенант Іван Гаврилюк (перший заступник), Юрій Джигир, Станіслав Гайдер, Дмитро Кліменков, Катерина Черногоренко, Олександр Балануца, бригадний генерал Анатолій Клочко та Олександр Сергій.

Також 18 вересня стало відомо про звільнення Умєровим головного інспектора Міністерства оборони України адмірала Ігоря Воронченка відразу після того, як той на Ставці ВГК доповів про катастрофічну ситуацію з підготовкою в навчальних центрах ЗСУ.