Уряд зробив жорсткішими умови для бронювання через ДІЮ

Уряд зробив жорсткішими умови для бронювання через ДІЮ

Після того, як через ДІЮ забронювали військовозобов'язаних, які не перебувають на обліку, не мають документів або перебувають у розшуку за порушення мобілізаційного законодавства, Кабінет Міністрів зробив умови для бронювання більш жорсткими.

З цією метою, 1 жовтня, постановою КМУ № 1125 внесені зміни до постанови від 5 червня 2024 р. № 650 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану».

Зокрема, якщо раніше для бронювання працівників через ДІЮ треба було подати список, який включає прізвище, ім’я, по батькові військовозобов'язаного та податковий номер, то відтепер у списку також вказується:

  • реквізити військово-облікового документа (у паперовій або електронній формі);
  • військово-облікова спеціальність;
  • дата уточнення військово-облікових даних.

У разі позитивного результату перевірки, проведеної засобами Реєстру військовозобов’язаних переведення військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії відстрочки здійснюється автоматично у разі, коли військовозобов’язаний:

  • перебуває на військовому обліку та має військово-обліковий документ (у паперовій або електронній формі);
  • уточнив дані щодо перебування на військовому обліку відповідно до пункту 2 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 11 квітня 2024 р. № 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку»;
  • не перебуває у розшуку.