710 бригада охорони ДССТ придбала паливозаправники

АПЗ Renault

710-та окрема бригада охорони Державної спеціальної служби транспорту придбала автопаливозаправників на загальну суму 77,5 мільйона гривень.

Військова частина у жовтні придбала дев'ять автоцистерн для перевезення паливно-мастильних матеріалів АПЗ-17 на шасі Renault K, виготовлених у 2024 році, по ціні 8,61 мільйона гривень за машину. Сімнадцятикубові цистерни, що встановлені на шасі Renault, — виробництва української компанії.

710-ту бригаду охорони сформовано 26 лютого 2022 року, як полк охорони. Формування таких полків передбачав мобілізаційний план, проте на відміну від кадрованих військових частин (наприклад тероборони), ці полки в мирний час існували виключно у планах та на папері. Згодом створені у 2022 році, фактично з нуля, полки охорони були реорганізовані у бригади.

Головне завдання цих частин — охорона інфраструктури (транспортної системи). До складу бригад охорони також входять батальйони розмінування, а певний час були й штурмові роти, які згодом передали до складу частин Збройних Сил України.