Нідерланди замовляють у Чехії 6 САУ DITA для України

Нідерланди замовляють у Чехії 6 САУ DITA для України

Нідерланди замовляють у Чехії ще 6 самохідних 155-мм гаубиць DITA для передачі Україні.

Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів, яке також нагадує, що раніше Нідерланди вже замовляли 9 таких гаубиць, які були передані Україні минулого літа.

«Україна має величезну потребу в зброї та боєприпасах. Росія виводить на поле бою величезну кількість особового складу. Ми повинні продовжувати допомагати Україні захищатися. Тому разом з Чехією та Данією ми наполегливо працюємо над постачанням броньованих гаубиць і боєприпасів у наступному році. Раніше цього року ми повідомляли про закупівлю артилерійських боєприпасів на суму 250 мільйонів євро в рамках чеської ініціативи щодо боєприпасів для України. Більшість з них за останні місяці вже доставлено в Україну і використовується на фронті», — повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

САУ Діта – вид ззаду

Головна відмінність 155-мм/45 САУ DITA від відомої самохідної гаубиці DANA — нова автономна артилерійська башта. Незалюднена башта дозволила зменшити висоту САУ та оптимізувати розміщення боєкомплекту.

Підсистеми автоматичного наведення гармати та вибору типу боєприпасів дозволяють істотно скоротити час виконання вогневого завдання. Водночас в аварійній ситуації можливе ручне наведення і заряджання гармати, а також прицілювання за допомогою механічної панорами, встановленої на робочому місці оператора (з лівого боку башти).



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію