Армія США використовує ключові уроки війни в Україні

Армія США використовує ключові уроки війни в Україні

Армія США зменшила розмір своїх командних пунктів і скоротила час їх розгортання та згортання, використовуючи ключові уроки, отримані з війни в Україні, заявила міністерка Армії.

Якщо раніше це було 5-7 автомобілів із радаром поруч, то зараз КП у кілька разів менші.

Українці — неймовірно інноваційний народ, і американська армія багато чому вчиться від них, — заявила міністерка Армії (сухопутних військ) США Крістін Вормут, у четвер, 12 вересня, виступаючи в аналітичному центрі Stimson Center у Вашингтоні, повідомляє Голос Америки.

«Якби ви поїхали зараз до Форт-Ірвіна (ред. — військова база у Каліфорнії) чи нашого навчального центру в Німеччині, ви б побачили, можливо, два Humvee, купку солдатів, радар розміщений досить далеко. Такий пункт може розгорнутись за 15 хвилин і згорнутись за 15 хвилин», — пояснює Вормут.

Також в американській армії обмежують використання військовими фітнес-трекерів та телефонів, які можуть видати їхні позиції, розповіла урядовиця.

Ще один важливий урок з війни в Україні — важливість артилерії, каже Вормут. Сполучені Штати, за її словами, постійно збільшують виробництво артснарядів, і не лише для постачання Україні, а й для поповнення власних запасів.

«Артилерія, на мою думку, не була настільки привабливою ще п’ять років тому, але зараз люди розуміють важливість артударів», — каже Вормут.

Під час візиту на військову базу США в німецькому місті Графенвер у лютому 2024 року Крістін Вормут спілкувалась з командиром одного з українських батальйонів, який проходив там навчання. Каже, була дуже вражена, що саме українці навчали американців застосуванню БПЛА.

Цей досвід США планують перенести на американську армію вже найближчим часом.

Міністерка зазначила, що армія зробить «значні» інвестиції в технології з виробництва безпілотників і протидії дронам, а також в РЕБ у бюджеті наступного року, додавши, що перерозподіл фінансування є «прямим результатом того, що ми бачимо в Україні».



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію