За доповідь про реальний стан у навчальних центрах, звільнено головного інспектора Міноборони, — Безугла

За доповідь про реальний стан у навчальних центрах звільнено головного інспектора Міноборони, — Безугла

Відразу після того, як головний інспектор Міноборони Ігор Воронченко доповів на Ставці про катастрофічну ситуацію з підготовкою в навчальних центрах ЗСУ, його звільнив міністр оборони.

Про це повідомила народна депутатка Мар'яна Безугла: «На вимогу Сирського [міністр оборони] Умєров вчора звільнив головного інспектора Міністерства оборони України Ігоря Воронченка відразу після того, як той доповів на Ставці про катастрофічну ситуацію з підготовкою в навчальних центрах ЗСУ. Відверта й детальна доповідь Воронченка вразила всіх і викликала неабиякий гнів у Сирського».

Нагадаємо, що у понеділок, 16 вересня, Президент Володимир Зеленський повідомив, що заслухав на Ставці доповідь головного інспектора МО адмірала Ігоря Воронченка щодо роботи центрів бойової підготовки та доручив покращити підготовку військових.

Безугла пише, що Головна інспекція Міністерства оборони України (ГІМО) була останнім форпостом, що надавала хоча б якусь експертизу щодо того, що справді відбувається в ЗСУ. Зокрема, саме вони проводили розслідування щодо збиття нашою ППО літаків, включаючи F-16.«Я передбачаю, що зараз буде спроба знищити всі докази. Також ГІМО супроводжувала аудит використання техніки та озброєння, наданих нам партнерами тощо».

Воронченко

«Це знаковий момент, який свідчить про відсутність міністра оборони, здатного здійснювати контроль, а система катастрофічно відторгає правду. Це про злочинну діяльність міністра оборони та Головкома ЗСУ на своїй посаді. Нагадаю, що нещодавно Умєров позбувся своєї заступниці Наталії Калмикової, як тільки вона розгорнула зміну кадрової політики та медичного забезпечення ЗСУ і зʼявились перші результати, — написала Мар'яна Безугла.

Гадаємо, що в кращих традиціях вітчизняного Міноборони скоро слід очікувати заперечень і тверджень, що відставка Воронченка ніяк не пов'язана із доповіддю президенту, а була планова ротація кадрів. Як це було із командувачем Повітряних Сил нещодавно.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію