Уряд затвердив порядок автоматичного надання УБД

УБД

Затверджено Порядок надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період воєнного стану в районах ведення воєнних (бойових) дій або на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документ визначає процедуру надання в автоматичному режимі статусу УБД особам, які у період воєнного стану під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією рф проти України, брали участь у виконанні бойових (службових, спеціальних) завдань у районах ведення воєнних (бойових) дій або на тимчасово окупованих територіях.

Передбачено, що статус учасника бойових дій надається в автоматичному режимі особам, зазначеним в абзаці першому пункту 19 частини першої статті 6 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», (крім військовослужбовців і резервістів СБУ та працівників розвідувальних органів).

Визначено перелік, умови та критерії відомостей, що вносяться до Єдиного державного реєстру ветеранів війни, для надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій.

Народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив текст документа.

пкму пкму убд пкму пкму пкму убд убд убд