Президент відзначив мужність волинських та ізмаїльських прикордонників

Президент відзначив мужність волинських та ізмаїльських прикордонників

Зеленський підписав укази про відзначення почесною відзнакою — стрічкою до Бойового Прапора «За мужність та відвагу» Ізмаїльського та Волинського прикордонних загонів.

Бійці прикордонних загонів мужньо протистоять ворогу на найгарячіших напрямках фронту разом з усіма підрозділами Сил оборони України.

«Відзначити почесною відзнакою «За мужність та відвагу» 17-й прикордонний загін імені полковника Олександра Жуковського Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України», — йдеться в Указі №618/2024 від 06 вересня 2024 року.

Того ж дня, згідно з Указом № 617/2024 відзнакою «За мужність та відвагу» відзначено 6-й прикордонний Волинський загін Державної прикордонної служби України.

Бійці прикордонних загонів мужньо протистоять ворогу Фото: Вадим Пляшечко / Держприкордонслужба України / Збірник war.ukraine.ua

Нагадаємо, що почесну відзнаку «За мужність та відвагу» було засновано 5 травня 2022 року Указом Президента України №310/2022. Проте фактично вона з'явилася у 2015 році — тоді на День Незалежності відбулися нагородження військових частин Стрічкою до Бойового Прапора «За мужність та відвагу», яку вручав Президент України Петро Порошенко. Але через юридичні питання офіційно відзнаку так і не затвердили. І надалі нагородження нею не проводились.