До експлуатації в ЗСУ допущено бронеавтомобіль Senator MRAP, яких з 2022 року в армію надійшло 1400

Senator MRAP

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних Силах України бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва канадської компанії Roshel.

Про це повідомила пресслужба оборонного відомства.

Конструкція Senator базується на шасі американського важкого пікапа Ford F-550. Початково машина створювалась для потреб поліції. Для українського війська її удосконалили, зокрема посилили бронювання. Машина, як і всі MRAP, має особливу V-подібну форму днища, що розсіює енергію вибуху міни. Senator має посилену ходову частину в порівняні з цивільним пікапом, механізм повного приводу, 6,7-літровий турбодизель потужністю понад 300 кінських сил. У комплектації для фронту машина також обов’язково має лебідку та «нічне» світло.

Нагадаємо, що генеральний директор Roshel Роман Шимонов на початку вересня розповів, що його компанія вже поставила до України 1400 бронеавтомобілів сімейства Senator, та знаходиться на фінальній стадії локалізації їх виробництва в Україні.

За інформацією Міноборони, загалом від початку широкомасштабного вторгнення кодифіковано і допущено до експлуатації в армії понад 20 бронеавтомобілів класу MRAP різних типів і виробників.