Roshel передала силам оборони 1400 бронемашин Senator

Roshel прередала силам оборони України 1400 бронемашин Senator

Після початку повномасштабного російського вторгнення Сили оборони України отримали 1400 канадських бронеавтомобілів Roshel Senator.

Про це генеральний директор компанії Roshel Роман Шимонов розповів в інтерв’ю виданню Armyrecognition під час польської оборонної виставки MSPO 2024, повідомляє Militarnyi:

Ми [компанія Roshel] поставили чотирнадцять сотень машин до України

Він також повідомив що компанія виготовляє 9 бронемашин Senator на день. Крім того, Roshel знаходиться на фінальній стадії локалізації виробництва в Україні. Компанія вже знайшла місце, яке не розкривається з безпекових причин.

Вперше про передачу цих бронемашин стало відомо у квітні 2022 року, коли уряд Канади анонсував допомогу у 500 мільйонів доларів для України. Перший контракт був лише на 8 машин. Надалі їх кількість поступово збільшувалась і у грудні 2023 року стало відомо що Roshel передала Україні тисячний броньований автомобіль сімейства Senator.

Roshel прередала силам оборони України 1400 бронемашин Senator

Офіційним представником канадської компанії в Україні є українська компанія Inguar Defence. На неї покладена функція з ремонту та гарантійного обслуговування бронемашин Senator.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію