В Україні створять електронний реєстр військовослужбовців

В Україні створять електронний реєстр військовослужбовців

Міністерство оборони готує перехід від паперового обліку особового складу до електронного — розроблено законопроєкт про реєстр військовослужбовців Сил оборони.

Найближчим часом його мають подати на розгляд Верховної Ради, — повідомила 11 вересня заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко під час презентації IT-системи тилового забезпечення DOT-Chain, пише інформагенція Міноборони «АрміяInform».

«Я щойно повернулася з комітету Верховної Ради, де ми обговорювали реєстрацію законопроєкту про реєстр військовослужбовців. У нас з’явиться сучасний, децентралізований, з найбільш просунутою архітектурою, реєстр військовослужбовців. Нарешті ми зможемо управляти нашим людським капіталом, ухвалювати зважені рішення. Ми зможемо розуміти, яким чином рухати задум Головнокомандувача, Генерального штабу; планувати мобілізацію. Бо не розуміючи поточний стан щодо кількості військовослужбовців, ми не зможемо планувати мобілізацію, тилове забезпечення тощо», — повідомила Черногоренко.

Оборонне відомство підтримав Комітет національної безпеки.

В Україні сторять електронний реєстр військовослужбовців

«Фактично це наша спільна робота, спільна робота з народними депутатами, спільна робота з іншими Силами безпеки оборони, наприклад зі СБУ, з Державною прикордонною службою. Ми одразу на рівні широких консультацій запроваджуємо саме такий реєстр, який буде включати можливості обліку військовослужбовців всіх Сил оборони», — розповіла високопосадовиця.

Наразі процес перебуває на стадії реєстрації законопроєкту. За прогнозами Катерини Черногоренко, його ухвалення очікується до кінця 2024 року.