Кабмін ухвалив зміни до Порядку виплати військовим грошової компенсації за піднаойм житла

виплати за піднайом житла

Уряд уточнив перелік документів для виплати грошової компенсації за найм житла військовослужбовцям та членам їх сімей, а також перевірки підстав для виплат. Також врахували тих хто втратив житло під час воєнного стану.

Про у телеграм це написав народний депутат Олексій Гончаренко та додав до повідомлення фото документа із частиною порівняльної таблиці попередніх і нових, схвалених урядом, норм постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 № 450.

Згідно із наведеною таблицею, тепер визначено норма, що виплата компенсації виплачується з дня реєстрації рапорту військовослужбовця, незалежно від того скільки часу займе перевірка документів, зокрема інформації про нерухоме майно, яке належить йому або членам сім'ї на праві власності та перевірка житлових умов.

З переліку документів, що додаються до рапорту для оформлення компенсації, виключили копії довідок про реєстрацію місця проживання на військовослужбовця та кожного члена його сім’ї, який проживає разом з ним. Водночас додано акт, який стосується тих у кого було знищено житло під час воєнного стану.

Також у постанові прописали, що довідки з БТІ про наявність (відсутність) житла у власності подаються лише за населений пункт за поточним місцем проходження служби.

виплати за піднайом житла виплати за піднайом житла

3-тя сторінка відсутня

виплати за піднайом житла виплати за піднайом житла