Латвія передасть Україні бронетранспортери Patria 6x6

Наступного року Латвія передасть Україні бронетранспортери Patria 6x6

Латвійська Республіка готує військову допомогу для України на 2025 рік, яка включатиме бронетранспортери Patria, безпілотні засоби, а також підготовку українських солдатів.

Про це під час візиту до столиці України Києва, оголосила прем'єр-міністрка Латвії Евіка Сіліня повідомляє Militarnyi з посиланням на LTV Ziņu.

Вона поінформувала, що Латвія вже почала готувати пакет військової підтримки на 2025 рік:

Він включатиме бронетранспортери Patria, постачання безпілотників, боєприпасів, індивідуального спорядження для бійців, а також забезпечення підготовки 4 тисяч захисників України

Прем'єр-міністрка запевнила, що Латвія продовжить підтримувати Україну, виділяючи на військову підтримку 0,25% валового внутрішнього продукту (ВВП) на рік, або понад 100 млн євро. З іншого боку, загальна підтримка України у 2024 році перевищить 200 мільйонів євро.

Під час візиту Евіка Сіліня висловила повну підтримку тому, що Україна має повернути всі свої території, включно з Кримським півостровом, чому в середу в Києві приділили значну увагу як під час зустрічі з лідерами кримських татар, так і під час відвідування меморіалу.

Евіка Сіліня Фото: Гатіс Розенфельдс / Державна канцелярія

Окрім військової підтримки, Латвія також продовжує підтримувати цивільне населення, надаючи допомогу дітям і жінкам, які постраждали від війни, передаючи генератори, сонячні панелі в домівки та особливо допомагаючи Чернігівській області.