Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ мобільні майстерні для ремонту озброєння

Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ мобільні майстерні для ремонту озброєння Мобільна майстерня передана БФ «Повернись живим» у листопаді 2022 року Фото: ГШ ЗСУ

Міністерство оборони кодифікувало та допустило до постачання в армію рухомі модулі технічного обслуговування українського виробництва, які призначені для ремонту озброєння та військової техніки у польових умовах.

Майстерні виконані у двох варіантах: для ремонту негабаритних зразків ОВТ — на базі пікапа-позашляховика, та на шасі вантажівки — для виконання ремонтних робіт більшого масштабу на великих, складних вузлах та важких агрегатах габаритної бойової техніки та озброєння, повідомляють у Міністерстві оборони.

Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ мобільні майстерні для ремонту озброєння Фото: Міноборони

Рухомі реммайстерні укомплектовані обладнанням для технічного обслуговування техніки, завантаження і розвантаження агрегатів вагою до 5 тонн, контролю характеристик основних елементів, регулювання вузлів, агрегатів, механізмів та приводів управління. У польових умовах на базі реммайстерень фахівці-ремонтники можуть здійснювати діагностування та усунення несправностей електрообладнання, розбірно-складальні роботи.

Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ мобільні майстерні для ремонту озброєння Фото: Міноборони

Майстерні українського виробництва обладнані для виконання широкого спектру слюсарних та металообробних робіт. Є устаткування для шиномонтажу, паяльних робіт, заправки балонів високого тиску, зарядки та обслуговування акумуляторних батарей, тощо. Усі цикли робіт організовані у комфортних для особового складу умовах та із необхідним для цього сучасними інструментами і обладнанням.

Вони дозволяють виконувати більшість робіт у польових умовах, не витрачаючи часу і ресурсів на відправлення техніки у тил та овернення зі стаціонарних пунктів ремонту та обслуговування.

Нагадаємо, що у липні 2024 року Міноборони допустило до експлуатації іншу мобільну автомайстерню українського виробництва — Locker на базі пікапа Mitsubishi L200.