У ЗСУ може з'явитися «Північна бригада», яку озброять та підготують північноєвропейські країни

Північна бригада

Північноєвропейським державам та оборонним підприємствам запропонували приєднатися до проєкту «Північна бригада»: озброїти та підготувати по батальйону Збройних Сил України.

Під час нещодавнього візиту заступника міністра оборони Олександра Балануци до Норвегії, українська делегація запропонувала Норвегії долучитися до проєкту «Північна бригада», а директорів з озброєнь Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції до двостороннього співробітництва та інвестицій в українську оборонну промисловість.

«Оборонні компанії та країни Північної Європи, долучившись до проєкту «Північна бригада», отримають можливість продемонструвати ефективність виробів північноєвропейської оборонної промисловості на реальному полі бою. Обʼєднаємо зусилля для спільної перемоги», — сказав Олександр Балануца учасникам семінару Північної оборонної промисловості.

Під час семінару делегація зустрілася з представниками компаній оборонної промисловості — NAMMO, Fjord Defence, FLIR UAS, Kongsberg, Equipnor, Norlense та Rheinmetall.