Україна отримала третього робота-розміновувача MV-4

Україна отримала третього робота-розміновувача MV-4

Передову роботизовану систему розмінування DOK-ING MV-4 Scorpion передали Державній спеціальній службі транспорту України (ДССТУ), яка входить до сфери управління Міноборони України. Компанія-виробник також анонсувала відкриття філії в Україні.

Засновник і власник компанії DOK-ING d.o.o Векослав Маєтіч, урочисто передав сертифікат власності на передову роботизовану систему MV-4 представнику ДССТУ, бригадному генералу Сергію Білевичу, заступнику начальника Навчального центру Держспецтрансслужби України.

Україна отримала третього робота-розміновувача MV-4

«Від імені DOK-ING я маю велику честь подарувати одну з наших роботизованих систем MV-4 Державній спеціальній службі транспорту України. Оскільки Україна стикається з найбільшою у світі мінною кризою, ми сподіваємося, що цей внесок підтримає їхні відважні зусилля зробити країну безпечною для її громадян, відіграючи ключову роль у відновленні та відбудові. Наше зобов’язання перед Україною виходить за рамки цієї пожертви, і незабаром ми відкриваємо філію в Києві, щоб надавати постійну підтримку, ділитися нашим досвідом і зміцнювати зв’язки між нашими країнами», — зазначив Маєтіч.

MV-4 Scorpion

Це не перший MV-4, який розміновуватиме Україну. Два роботи вже подарували, а всього на території України їх буде вісім.

MV-4 Scorpion

Виробництво DOK-ING MV-4 Scorpion частково локалізовано в Україні. Зокрема у квітні цього року Мінекономіки повідомило, що крупновузлове збирання MV-4 здійснює українське підприємство А3tech. Частка локалізації складає 15%. В Україні виготовили робочий вал та елементи робочого органу машини. До кінця року планується довести рівень локалізації до 25-30%.

Частково локалізована машина пройшла випробування на полігоні відповідно до експериментального проєкту обов’язкової сертифікації механізованих засобів розмінування (Постанова КМУ №271 від 08 березня 2024 року).

В Україні випробували легку машину для розмінування

Зокрема MV-4 пройшла випробування на трьох типах ґрунтів (пісок, гравій, чорнозем), ділянках з густою рослинністю, а також випробування на живучість — серію підривів вибуховим пристроєм з потужністю вибуху еквівалентному 600 г тротилу.

Після випробувань машину мали сертифікувати.

Крім ДССТ в Україні ці машини використовує ДСНС.