Безпілотний транспортер «Української бронетехніки» на MSPO

оновлено 04.09.24
Захисник UGV Protector

ТОВ «Українська бронетехніка», на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO 2024 у Польщі, представила безпілотний транспортер «Захисник» (UGV Protector).

Безпілотна машина, розроблена приватною оборонною компанією «Українська бронетехніка», призначена для підтримки військ і є багатоцільовим засобом. Зокрема може використовуватися для постачання боєприпасів під вогнем противника, евакуації поранених з поля боя, або, наприклад, для транспортування і запуску повітряних дронів з небезпечних ділянок місцевості.

«Захисник» також може використовуватися для встановлення різноманітних бойових модулів. Дальність зв’язку з машиною може досягати 15 км.

Захисник UGV Protector Фото: ТОВ «Українська бронетехніка»

Чотирьохтонна машина оснащена 190-сильним дизелем, здатна рухатися зі швидкістю до 60 км/год. Балістичний захист корпусу транспортера відповідає стандарту STANAG 4569 рівня 1, що забезпечує стійкість до вогню легкої зброї (калібром 7,62 мм), від уламків 155 мм артснарядів на дистанції 100 м, ручних гранат та протипіхотних мін.

Захисник UGV Protector Захисник UGV Protector Захисник UGV Protector Зображення: ТОВ «Українська бронетехніка»

Нагадаємо, що напередодні виставки компанія «Українська бронетехніка» заявила, що на MSPO 2024 покаже абсолютно нові розробки і тримала інтригу до останнього.

Сьогодні на MSPO 2024 компанія також представила новий броньований автомобіль «Варта 2».