Працюємо без бусиків: область, що має один з кращих показників мобілізації

Працюємо без бусиків: Стала відома область де одні з кращих показників мобілізації

За словами очільника області, в них одні з найкращих показників із мобілізації, немає «бусифікації» та перекриття трас, а в регіоні був лише один неприємний випадок із ТЦК.

Про це розповів очільник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Якщо ця робота вибудована правильно — від людини до людини — то вона не має такий примусовий характер, який зображує наш ворог в їх ІПСО, що начебто так скрізь. На Житомирщині за два з половиною роки чи не найвищі показники в країні без скандалів, без перекриття трас

Чиновник стверджує, що відсоток добровольців з Житомирщини був чи не найвищим в Україні.

«Що стосується мобілізації, то область має великі військові традиції. Відсоток добровольців з Житомирщини був чи не найвищим в Україні. Але й щодо мобілізації ми виконуємо показники, що ставляться Збройними Силами України та Генеральним штабом перед нашим ТЦК СП, з високим відсотком, одним із найвищих в країні», — зазначив голова ОВА.



За його словами, в регіоні був лише один неприємний випадок із працівниками територіальних центрів комплектування ТЦК. Це було у Звягільському районному ТЦК та СП. Нагадаємо, що там 32-річний чоловік, якого доставили на ВЛК, помер після візиту до ТЦК. У центрі стверджували, що у чоловіка, який був епілептичний напад, спричинений тривалим вживанням алкоголю, йому надали невідкладну медичну допомогу та викликали «швидку».

Його розглядала тимчасова слідча комісія Верховної Ради у червні. Комісія в ньому розібралася, але цей інцидент був єдиний, бо ми за цим дуже слідкуємо

Водночас зауважимо, що є ще принаймні один випадок, що трапився 8 листопада 2023 року біля магазину за адресою: вулиця Гоголівська, 4. Тоді, як повідомили у Житомирському обласному ТЦК, невідомий чоловік напав та наніс легкі тілесні ушкодження військовослужбовцю роти охорони Житомирського об'єднаного міського ТЦ та СП. Раніше цей військовий захищав Україну в складі 95-ї бригади ДШВ та отримав поранення. Хоча можливо випадки, коли б'ють військових очільником області не враховуються як неприємні.