Радар Lockheed Martin TPY-4 успішно пройшов випробування

Радар Lockheed Martin TPY-4 успішно пройшов випробування

Повітряні сили США і Lockheed Martin успішно завершили випробування на надійність нового радара TPY-4 для програми 3DELRR (тривимірний експедиційний радар великої дальності)

Ця подія продемонструвала роботу радара в різних умовах, повідомляють у компанії.

США планують використовувати РЛС AN/TPY-4 як основний наземний радар дальньої дії. У квітні 2022 року було замовлено перші два радари за $75 млн, ще 4 замовлено в лютому 2023 року за $85 млн і ще три у січні 2024 року за $65 млн. Перші радари мають надійти на озброєння у 2025 році. Загалом ПС США планують придбати до 35 систем 3DELRR до 2028 року, які замінять РЛС Northrop Grumman AN/TPS-75 (AN/FPS-75).

AN/TPY-4 – це тривимірний радар AESA, що працює в L-діапазоні (позначення IEEE) або D-діапазоні (позначення НАТО) і здатний відстежувати супутники, виявляти низьколітаючі безпілотні літальні апарати (БПЛА), а також шукати і відстежувати балістичні ракети.

TPY-4

AN/TPY-4 використовує цифрове формування променя і може обертатися на 360 градусів або працювати в неповоротному режимі з 90-градусним покриттям і максимальною дальністю виявлення до 1 000 кілометрів. Антена складається з 1 152 окремих випромінювачів на основі нітриду галію (GaN). AN/TPY-4 може виявляти і супроводжувати повітряні цілі на висоті до 30 кілометрів і морські цілі під кутом променя -6 градусів, таким чином підтримуючи наземне морське спостереження. Він може відстежувати цілі під кутом до 90 градусів (без сліпої зони) для підтримки тактичної боротьби з балістичними ракетами.

TPY-4

Під час підготовки публікації, крім інформації пресрелізів Lockheed Martin Corporation, також використано інформацію сайту radartutorial.eu на підставі ліцензії CC BY-SA 2.0 DE.