У нас є військовослужбовці, для яких це вже п’ята чи шоста війна, ― Міжнародний легіон ГУР МОУ

ГУР

Представник Міжнародного легіону Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України розповів, як іноземці воюють на полях битв російсько-української війни.

Про це він розповів в етері 24 канала, повідомляє ГУР.

Добровольці з різних країн світу, які прибули на заклик Президента України Володимира Зеленського до нашої держави, утворили Міжнародний легіон ГУР МОУ на початку повномасштабного вторгнення та брали участь у всіх ключових кампаніях на фронті: Київщина, Харківщина, Херсонщина, Запоріжжя, Донецька та Луганська області.



7 березня вважається днем заснування легіону.

«Якщо ми говоримо про іноземців, то це люди, які зазвичай мають великий досвід військової служби у своїх країнах і бойовий досвід в інших війнах. У нас є військовослужбовці, для яких це вже п’ята чи шоста війна», — розповів представник ГУР Володимир.

Однак, за його словами, усі без винятку іноземці, навіть американські рейнджери чи морські котики, мають пройти етап підготовки, стандартизації та інших процесів, які допомагають адаптуватись до наших реалій.

«Коли нам пишуть наші кандидати з бажанням доєднатись до підрозділу, ми завжди їм кажемо: «Хлопці, які б ви не були досвідчені, ніхто не готовий до такої війни, як тут», — пояснив представник легіону.

Робоча мова у Легіоні ― англійська, але військовослужбовці з інших країн вчать і українську.

«Багато іноземців йдуть на курси української і досить ефективно вивчають нашу мову. Вже замовляють собі каву, хотдоги на заправках. Це дуже прикольно», — розповів Володимир.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію