Міноборони допустило до постачання кухню-трансформер

кухня Фото: МО України

Міністерство оборони кодифікували та допустило до постачання в ЗСУ польову модульну кухню МК-500, призначену для приготування їжі на 500 військовослужбовців.

Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства.

Нову кухню виготовило одне з вітчизняних оборонних підприємств. За основу взяли форм-фактор 20-футового морського контейнера. Використовувати її можливо в умовах зруйнованої інфраструктури життєзабезпечення, цілодобово, незалежно від пори року та погодних умов.

кухня Фото: МО України

До місця призначення кухню доставляють на причепі або автомобільному шасі, яке має стандартні кріплення для такого типу контейнерів. При цьому, вона сама «знімає» себе з платформи використовуючи гідродомкрати. Час від початку розгортання польової кухні з усіма робочими місцями та устаткуванням до повної готовності — дві години.

кухня Фото: МО України

Працює в такому кухонному модулі одночасно 6 кухарів.

Кухня має все необхідне обладнання для автономності роботи: дизельний генератор, насосну станцію, дренажна помпа для відкачування відходів, кондиціонери, каналізаційний жировловлювач, витяжні системи для кухонного обладнання, пароконвектомати, електричні плити, холодильники тощо.

кухня Фото: МО України

В армійських підрозділах вже понад двадцять таких кухонь.

Військові кухарі зазначають, що обладнання польової кухні часто перевершує устаткування сучасних стаціонарних закладів харчування ресторанного типу.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію