Міноборони допустило до постачання кухню-трансформер

кухня Фото: МО України

Міністерство оборони кодифікували та допустило до постачання в ЗСУ польову модульну кухню МК-500, призначену для приготування їжі на 500 військовослужбовців.

Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства.

Нову кухню виготовило одне з вітчизняних оборонних підприємств. За основу взяли форм-фактор 20-футового морського контейнера. Використовувати її можливо в умовах зруйнованої інфраструктури життєзабезпечення, цілодобово, незалежно від пори року та погодних умов.

кухня Фото: МО України

До місця призначення кухню доставляють на причепі або автомобільному шасі, яке має стандартні кріплення для такого типу контейнерів. При цьому, вона сама «знімає» себе з платформи використовуючи гідродомкрати. Час від початку розгортання польової кухні з усіма робочими місцями та устаткуванням до повної готовності — дві години.

кухня Фото: МО України

Працює в такому кухонному модулі одночасно 6 кухарів.

Кухня має все необхідне обладнання для автономності роботи: дизельний генератор, насосну станцію, дренажна помпа для відкачування відходів, кондиціонери, каналізаційний жировловлювач, витяжні системи для кухонного обладнання, пароконвектомати, електричні плити, холодильники тощо.

кухня Фото: МО України

В армійських підрозділах вже понад двадцять таких кухонь.

Військові кухарі зазначають, що обладнання польової кухні часто перевершує устаткування сучасних стаціонарних закладів харчування ресторанного типу.