Розмір компенсації за піднайом житла буде залежати від військового звання

Автор: Андрій Шинко
Розмір компенсації за найм житла буде залежити від військового звання

Міністерство оборони України змінює підходи до виплати військовослужбовцям грошової компенсації за піднайом (найм) житла, зокрема її розмір залежатиме від військового звання.

Про це йдеться у проєкті Стратегії залучення, розвитку та утримання людського капіталу в силах оборони України на період до 2027 року, яку мають затвердити до кінця вересня.

Неефективна система грошової компенсації військовослужбовцям за піднайом житла та не конкурентоспроможність грошового забезпечення військовослужбовців на ринку праці України, визнані у цьому документі одними з причин не достатньої мотивації військовослужбовців до тривалого проходження служби.

Щоб змінити це, у Міноборони вирішили запровадити оновлену систему компенсації за піднайом житла в залежності військового звання військовослужбовця. Як й зараз, при визначенні розміру будуть враховувати кількість членів сім’ї та регіон проходження служби.

Як саме залежатиме розмір компенсації від військового звання у документі не пояснюється. Ймовірно чим більше звання, тим буде більший розмір компенсації, а можливо й навпаки (як зараз розмір премії, який зменшується з кожним підвищенням військовослужбовця).

Нагадаємо, що раніше ми писали про плани щодо запровадження у Збройних Силах України нової системи грошового забезпечення військовослужбовців, побудовану на основі базової ставки залежно від військового звання, яка також має допомогти залученню та втриманню вмотивованих людей на військовій службі.