Міноборони запрошує до обговорення нового Порядку кодифікації предметів постачання

Міноборони запрошує до обговорення нового Порядку кодифікації предметів постачання

На сайті Міноборони опубліковано проєкт наказу щодо змін до Порядку кодифікації предметів постачання. Впродовж місяця приймаються зауваження та пропозиції до документа.

Оновлена редакція Порядку передбачає можливість готувати та надавати вихідні дані для кодифікації не лише центральною службою забезпечення (органом логістики), але і державними замовниками, службами державних замовників, постачальниками (відповідно до укладених контрактів), що у підсумку значно скорочує час на кодифікацію.

«Новий Порядок удосконалює процедуру кодифікації, спрощує вимоги до вихідних даних. Цей документ має на меті покращити й ефективність управління номенклатурою товарів для Сил оборони України», — зазначив начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки полковник Володимир Рочняк.

Пропозиції та зауваження до проєкту надавати Міноборони:

  • на електронну адресу: codification@mil.ua
  • за телефоном: +38 (044) 454-74-70


Основним завданням кодифікації є ідентифікація предмету постачання лише за одним призначеним йому номенклатурним номером НАТО.

Кодифікація здійснюється відповідно до принципів і правил системи кодифікації НАТО, визначених в Керівництві НАТО з кодифікації ACodP-1 (NATO Manual on Codification ACodP-1) та в угодах зі стандартизації НАТО.

Національний номенклатурний номер (ННН) є тринадцятирозрядним цифровим кодом предмету постачання в системі кодифікації НАТО такого вигляду:

XXYY 61 NNN NNNN, де:

ХХ – код групи;

ХХYY – код класу;

61 – код Національного бюро кодифікації України у системі кодифікації НАТО;

NNN NNNN – реєстраційний номер ПП;

61 NNN NNNN – код номенклатури.

Наприклад, 1005 61 123 4567, або 1005-61-123-4567:

10 – група «Озброєння» за ДК 020;

1005 – клас «Вогнепальна зброя калібру до 30 мм» за ДК 020;

61 – код Національного бюро кодифікації України у системі кодифікації НАТО;

123 4567 – реєстраційний номер ПП;

61 123 4567 – код номенклатури.

Для кращого розпізнавання національний номенклатурний номер розділяється малими тире, або пробілами. В інформаційних системах національний номенклатурний номер не має розділятися будь якими символами.