У Полтаві іскандери прилетіли у військовий інститут

оновлено о 18.45
У Полтаві іскандери прилетіли під час шикування військових

Сьогодні, у вівторок, 3 вересня, близько 9:12 у місті Полтава пролунало два вибухи. Дві ракети «Іскандер» прилетіли у навчальну військову частину. Є загиблі.

Після вибухів в небо піднявся стовп диму, фото публікують в мережі, зокрема у Telegram.

Шикування під час тривоги — у Полтаві загинули військові

Вибухи пролунали приблизно о 9:12. Перед цим в області було оголошено повітряну тривогу. О 9:10 Повітряні Сили ЗС України попередили про рух ракети курсом на Полтавщину. За даними моніторингових каналів, росіяни атакували Полтаву балістикою.

Шикування під час тривоги — у Полтаві загинули військові

Також повідомлялось, що працює розвідувальний дрон, який, можливо, корегує удари.

Офіційно про наслідки удару і кількість жертв наразі не повідомлялось. Проте у навчальному центрі могло бути декілька сотень військових. Відповідно поранених і загиблих може бути дуже багато.

Водночас подію вже прокоментувала народна депутатка Мар'яна Безугла, членкиня Комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки:

У Полтаві іскандери прилетіли під час шикування військових

ДОПОВНЕНО

О 14.23 Президент України повідомив про 41 загиблого і 180 поранених.

Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким. Я доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. Залучені всі необхідні служби до рятувальної операції. Я вдячний кожному й кожній, хто з перших хвилин після влучання допомагає людям, хто рятує життя.

За інформацією Міністерства оборони рятувальникам та медикам вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів.

О 16:17 дружина президента Олена Зеленська написала у соцмережі Х (твіттер), що вже відомо про 47 загиблих і 206 поранених.

Мої глибокі співчуття рідним загиблих і постраждалих унаслідок російського ракетного обстрілу Полтави. Це приголомшлива трагедія для всієї України. Ворог влучив у навчальний заклад і лікарню. Вже відомо про 47 загиблих і 206 поранених. Росія забирає в нас найцінніше – життя. Ніколи цього не забудемо. Вічна памʼять.

О 18:20 Офіс Генерального прокурора повідомив, що 51 загинула людина.