Дана Ярова презентувала в Києві книгу «Герої України»

Дана Ярова презентувала в Києві книгу Герої України

Відома волонтерка та голова ГО «Мрія дітей України», яка опікується дітьми загиблих військових, членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони та радниця заступника міністра оборони, Дана Ярова презентувала в Києві свою першу книгу «Герої України».

«Ця книга про Героїв України й просто людей війни, по суті, про кожного з нас. А ще про загиблих хлопців, матері яких були на презентації», — каже Дана.

Дана Ярова презентувала в Києві книгу Герої України

Захід відбувся за участі представників Генерального штабу ЗСУ, військових та волонтерів — легендарна «Тайра» Юлія Паєвська, Леся Литвинова, Алла Мартинюк, Яна Зінкевич. Спогадами про події війни ділились герої книги — військові Богдан Гарнага, Олександр Зуграви, Леонід Хода, Денис Дикий.

Дана Ярова презентувала в Києві книгу Герої України

«Зірка Героя неймовірна важка. Її вагу складають кров і життя всіх твоїх підлеглих, що загинули в операції, за яку ти отримав цю Зірку», — каже герой книги Денис Дикий.

«Зберегти історію війни означає передусім заархівувати не стрілки на мапі та заяви політичних лідерів, а зберегти ці особисті історії. Історії надзвичайних людей та історії начебто звичайних людей, які робили надзвичайні речі. Їхні цінності формують те, що можна назвати моральним каркасом нації. Десятки коротких історій складають картину того, як вільні люди стали проти темної орди й зупинили її», — написав гість презентації, економіст Валерій Пекар.

Дана Ярова презентувала в Києві книгу Герої України

Унікальна книга «Герої України» Дани Ярової — це збірка історій людей, чоловіків і жінок, які у час війни демонстрували надлюдські мужність, сміливість, гуманність, милосердя та доброту. Героям, які звільняли Сумщину, Харківщину, Чернігівщину, та отримали статус Героїв України за час повномасштабного вторгнення.