Міноборони запрошує всіх охочих покращити військові фляги

Фляги, які зараз постачаються для ЗСУ, не дуже подобаються військовослужбовцям та критикуються «через невідповідність їх технічних характеристик потребам військових».

Що це точно означає не зрозуміло, проте саме так йдеться в повідомленні Державного оператора тилу — закупівельного підприємства Міністерства оборони України.

Повідомляється, що Головне управління розвитку матеріального забезпечення (ГУРМЗ) Міноборони розпочало перегляд технічного опису фляг. Потенційних постачальників запрошують подавати зразки своєї продукції для їх тестування у польових умовах.

«Планується проведення військових дослідних випробувань, в ході яких кожен виробник зможе запропонувати свої зразки фляг індивідуальних польових у кількості не менше 15 одиниць для участі у випробуваннях», — зазначили в ГУРМЗ МОУ.

Для того, щоб запропонувати фляги на випробування, пропонують звертатися до контактної особи управління: полковник Вадим Білан, 067 558 39 24.

Зазначимо, що станом на 2019 рік, ціна за пластикову флягу ЗСУ, з врахуванням маркування, пакування, вантажних робіт у місцях завантаження та транспортних витрат складала 152 грн.

Українські військові фляги виготовляються з термопластичного матеріалу – поліестеру Eastman TritanTM Copolyester ТХ1001 або його еквіваленту, методом видувного формування.

Стала відома ціна закупівлі нових фляг Міноборони

Згідно із чинними зараз технічними умовами матеріал фляги повинен забезпечувати чистоту, міцність, стійкість до нагрівання та хімічну стійкість, бути стійким до ударних навантажень, не зберігати запахи, бути нейтральним до різних видів напоїв. Також матеріал не повинен вміщувати в собі хімічний елемент бісфенол-А (BPA Free).



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію