У Міноборони закінчилися гроші на виплату «бойових»

грошове забезпечення

Цього місяця Міністерство оборони не зможе повною мірою профінансувати всі видатки, зокрема й виплати військовим, якщо до 20 вересня не внесуть зміни до державного бюджету.

Про це, в п'ятницю, 6 вересня, в етері телемаратону заявила голова парламентського Комітету з питань бюджету нардепка Роксолана Підласа.

«На жаль, це правда. Дійсно, Міноборони нам говорить, що у них не вистачає коштів, щоб до 20 вересня заплатити «бойові», але ми проголосуємо зміни до бюджету до 20 вересня. 17-18 вересня приблизно очікуємо на голосування» — підкреслила Підласа під час телемаратону.



За її словами, спікер і президент швидко підпишуть зміни до державного бюджету, аби вистачило часу для зарахування коштів на рахунки військовослужбовців.

Стосовно «діри» в бюджеті в 500 млрд, вона зазначила, що в першому кварталі 2024 року, основний союзник України — США — не надавали допомоги, і Україна була змушена заміщати її власними закупівлями. Кошти, які мали витратити в кінці року на грошове забезпечення військовослужбовців, спрямували на придбання й обслуговування озброєння.

«Тепер ми повинні допомогти закрити рік з усіма виплатами», — наголосила депутатка.