Держдеп США схвалив продаж винищувачів F-35A Румунії

Державний департамент США схвалив потенційну угоду в рамках процедури FMS на продаж Румунії літаків F-35 та пов’язаного обладнання за орієнтовною вартістю 7,2 мільярда доларів.

Відповідне повідомлення 13 вересня оприлюднила Агенція з оборонного співробітництва (DSCA) Міноборони США. Тепер контракт має бути затверджений Конгресом. Орієнтовна вартість у $7,2 млрд є найбільшою попередньою оцінкою. Фактична вартість буде нижчою та залежатиме від остаточних вимог та договорів купівлі-продажу, якщо вони будуть укладені.

Зазначається, що уряд Румунії звернувся з проханням придбати 32 літаки F-35A Lightning II Joint Strike Fighter Conventional Take and Landing (CTOL); 33 двигуни Pratt & Whitney F135-PW-100 (32 встановлені, 1 запасний). Також будуть включені такі елементи: AN/PYQ-10 Simple Key Loaders (SKL); обладнання для ідентифікації «свій-чужий» (IFF), захищений зв’язок, точна навігація та криптографічне обладнання; багатоцільове ракетне обладнання; боєприпаси та комплектуючі до зброї; допоміжне обладнання для літаків і боєприпасів.

Крім того, у запит входять підтримка запасні частини, витратні матеріали та аксесуари, технічне обслуговування, а також підтримка при ремонті та поверненні; навчальні засоби та прилади; постачання та інтеграція різноманітного програмного забезпечення; секретні та несекретні видання та технічна документація; логістична підтримка підрядника (CLS) та інші суміжні елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення.

Головним підрядником виступить компанія Lockheed Martin Aeronautics, розташована у Форт-Ворті, штат Техас. Зазвичай покупець вимагає офсетних компенсацій, відповідні угоди будуть визначені в ході переговорів між покупцем і підрядниками.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію