В Міноборони розповіли коли чекати електронне посвідчення військовослужбовця

В Міноборони розповіли, коли з’явиться електронний військовий документ

У Міністерстві оборони України посилено працюють над запуском електронного військового посвідчення — з фотографією та усіма необхідними реквізитами військовослужбовця.

«Це буде документ аналогічний до військово-облікового документа у Резерв+, тільки вже для військовослужбовців. Це непроста робота, адже впродовж 30 років весь облік [військовослужбовців] проводився в паперовому вигляді. Це складний, але амбітний виклик. Ми його зробимо», — розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Електронне посвідчення продовж пів року має з’явитися в застосунку «Армія+».

Нагадаємо, що Міністерство оборони легалізувало електронні рапорти, які подаються через застосунок «Армія+» або систему електронного документообігу, а також спростило вимоги до оформлення паперових рапортів та встановило терміни їх розгляду.

Крім того, звичайний рапорт тепер можна писати на будь-якому папірці, хоч синім хоч зеленим кольором й навіть з помилками — його не мають права не прийняти — про все це йдеться у наказі Міністерства оборони України від 8 серпня 2024 року № 531.