Підписано контракт з Defence Equipment & Support на виготовлення 152-мм снарядів для України

155 снаояди AP Photo/Matt Slocum

Міністр оборони Рустем Умеров та його британський колега Джон Гілі зустрілися у Лондоні для обговорення прискорення постачання Україні військової підтримки Великою Британією.

«Візит відбувається в епохальний момент міжнародної підтримки України, коли вісім країн з усього світу приєдналися до Великобританії, щоб надати понад 1 млрд фунтів стерлінгів Міжнародному фонду для України (IFU), що є значним проявом єдності з боку союзників України, — заявили у Міністерстві оборони Великобританії. — Це сталося після того, як на саміті НАТО в липні, Прем'єр-міністр оголосив про найбільший пакет підтримки від Фонду, який включає контракт на 300 млн фунтів стерлінгів на постачання 152-мм артилерійських снарядів для українських гармат радянських часів. Він також підтвердив 3 млрд фунтів стерлінгів британської допомоги Україні на рік на стільки, скільки потрібно».

Джон Гілі підтвердив сьогодні, що контракт на 300 млн фунтів стерлінгів уже підписано, і, як очікується, до кінця року буде поставлено тисячі снарядів, що значно збільшить запаси України та відповідатиме прискоренню постачання військової підтримки урядом.

Контракт на постачання артилерійських боєприпасів, укладений між компанією Defence Equipment & Support і відділом закупівель Міністерства оборони, передбачає постачання 120 000 нових снарядів протягом наступних 18 місяців, і стимулюватиме промислові потужності в Європі та збереження надійних ланцюжків постачання, які й надалі забезпечуватимуть Україну життєво важливими боєприпаси.

Іншими учасниками IFU є Австралія, Ісландія, Нова Зеландія та Швеція. Постачі за іншими контрактами IFU продовжаться протягом наступних місяців.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію