Канада надасть ЗСУ некеровані авіаракети та майже сотню списаних бронемашин Coyote і M113

Канада надасть ЗСУ некеровані авіаракети, бронемашини Coyote і M113

Канадський міністр оборони на 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України оголосив про виділення додаткової допомоги та початок підготовки українських пілотів.

Міністр Блер повідомив, що цього тижня пілоти Збройних Сил України прибули до Канади, щоб розпочати підготовку за програмою Lead-in fighter training (LIFT). Канада взяла на себе керівництво елементом FLIT Коаліції військово-повітряних сил (AFCC) — завдяки інвестиціям у розмірі 389 мільйонів доларів протягом п’яти років у навчання пілотів F-16 для українського персоналу. Цей пакет підтримки включає поглиблене навчання пілотів.

Білл Блер також повідомив, що Канада передасть Україні 80 840 додаткових ракетних двигунів CRV-7 і 1300 бойових частин («боєголовок»). Це буде друга партія після першої поставки 2160 ракет CRV-7 на початку цього року. Додаткові 80 840 ракетних двигунів готуються до відправлення до Польщі та надійдуть у найближчі місяці. Зняті з експлуатації вони раніше використовувалися Королівськими ВПС Канади (RCAF) на винищувачах CF-18.

Канада також передасть 970 надлишкових кулеметів C6, а також 10 500 надлишкових 9-мм пістолетів зі своїх армійських запасів.

У відповідь на конкретний запит України міністр Блер також оголосив, що Канада передасть списані шасі 29 M113 і 64 Coyote LAV, які раніше використовувалися Збройними силами Канади (CAF). Ці надлишкові машини, які більше не експлуатуються в канадській армії, будуть перепрофільовані або використані на запчастини Україною.