Зарплату працівників Сил оборони України мають збільшити

Зарплату працівників Сил оборони України відчутно збільшать

Планується збільшення заробітної плати державних службовців та працівників Сил оборони України до рівня конкурентного з приватним сектором та співставного з розміром грошового забезпечення військовослужбовців.

Про це йдеться у проєкті Стратегії залучення, розвитку та утримання людського капіталу в силах оборони України на період до 2027 року, яку мають затвердити до кінця вересня.

Мета

Забезпечення заходів мотивації щодо результативної та ефективної трудової діяльності державних службовців та працівників сил оборони України з метою підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Основні завдання:

  • збільшення рівня заробітної плати держслужбовців та працівників СОУ до конкурентного з оплатою праці в приватному секторі рівня та порівнянного з рівнем грошового забезпечення військовослужбовців, які виконують подібні за змістом завдання;
  • забезпечення зрозумілості та прозорості структури заробітної праці державних службовців та працівників сил оборони України з метою створення належного балансу між фіксованою частиною заробітної плати та стимулювальними виплатами в межах законодавства;
  • вдосконалення системи підготовки державних службовців і працівників сил оборони України, розширення переліку курсів розвитку їх керівних компетенцій.

Індикатори досягнення результативності стратегічної цілі

Сили оборони увійшли до числа найпривабливіших роботодавців на ринку праці України.

Посади державних службовців в силах оборони укомплектовано вмотивованим, доброчесним, кваліфікованим, фахово підготовленим цивільним персоналом.

Створено умови для залучення до роботи в силах оборони на посадах цивільного персоналу талановитої молоді, запроваджено інститут наставництва до професійної діяльності для адаптації на посадах державної служби працівників без практичного досвіду.

Ветеранам війни сил оборони України забезпечено пріоритет при прийманні на державну службу (роботу) до центральних органів виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями, органів військового управління Збройних Сил та інших складників сил оборони України.

Оплата праці державних службовців та працівників у силах оборони є конкурентною з оплатою в приватному секторі та порівняна з рівнем грошового забезпечення військовослужбовців, які виконують подібні за змістом завдання.