Термін базової загальновійськової підготовки (БЗВП) збільшать

Підготовку солдатів покращать — Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський провів нараду з керівниками органів військового управління, які опікуються підготовкою, командирами бойових бригад та начальниками навчальних центрів.

«Якісна підготовка — один із головних чинників збереження життя українського воїна. Докладаємо для цього максимум зусиль. Обговорили проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців та напрацювали шляхи їх вирішення. Розглянули напрямки вдосконалення навчальних програм», — повідомляє офіційний фейсбук-аккаунт Сирського.

Ключову роль у якості підготовки відіграють інструктори. Тому, максимальну увагу приділяємо залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом. Також опрацьовуємо можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу.

Також за його словами планується збільшити термін базової загальновійськової підготовки, який наразі складає місяць. Відповідний проєкт буде розпочато у жовтні-листопаді цього року.