Austal і GDEB збільшать виробництво субмарин для ВМС США

Austal і GDEB збільшать виробництво субмарин для ВМС США Фото: John Narewski / U.S. Navy

Austal та General Dynamics Electric Boat (GDEB) уклали контракт на суму $450 мільйонів, який дозволить Austal USA збільшити виробничі потужності на своїй американській верфі, у рамках розширення промислової бази для підводного флоту ВМС США.

Про це повідомляє пресслужба Austal USA, дочірнє підприємство австралійської суднобудівної компанії Austal Limited.

Austal профінансує розширення наявної інфраструктури шляхом проєктування, будівництва та оснащення нового заводу з виготовлення модулів субмарин на мобільній корабельні, для підтримки цілі ВМС США щодо постачання одного підводного човна типу Columbia та двох типу Virginia щорічно.

Будівництво нового заводу в США розпочнеться цієї осені та завершиться у 2026 році. Після повної готовності будівля забезпечить роботу приблизно 1000 робочих місць і забезпечить можливість виготовлення, оснащення та транспортування компонентів підводних човнів.

Головний виконавчий директор Austal Limited Педді Грегг зазначив, що контракт є свідченням зростаючого партнерства з GDEB і демонструє його довіру до Austal USA як до цінного галузевого партнера для цих двох важливих програм підводних човнів ВМС США.

«Компанія General Dynamics Electric Boat визнала, що Austal USA є надійним партнером у постачанні високоякісних компонентів для підводних човнів класу Virginia та Columbia. Це партнерство демонструє впевненість у прагненні Austal USA задовольнити та підтримати найважливіші потреби ВМС США», — сказав пан Грегг.