Байден схвалив передачу Україні американських запасів зброї на $5,5 млрд та закупівлю на ще $2,4 млрд

AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW)

Джо Байден наказав Міністерству оборони США всі кошти, що залишилися для підтримки Україні, реалізувати до кінця терміну його перебування на посаді.

Про це повідомляє Адміністрація президента США.

Зокрема Байден санкціонував 5,5 мільярдів доларів у рамках президентських повноважень з вилучення армійських запасів (Presidential Drawdown Authority), щоб гарантувати, що адміністрація зможе повністю використати фінансування, виділене Конгресом, для передачі американського озброєння Україні та поповнення запасів ЗС США.

Також оголошено виділення 2,4 мільярда доларів США на безпекову допомогу в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), що забезпечить посилення протиповітряної оборони України, передачу ЗСУ безпілотних літальних системи та боєприпасів класу «повітря-земля», а також зміцнить оборонно-промислову базу України.

Щоб посилити можливості України для нанесення дальніх ударів, Президент США схвалив надання Україні боєприпасів великої дальності — крилатих авіаційних бомб AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW).

Для посилення протиповітряної оборони України Джо Байден доручив Пентагону відремонтувати та передати Україні додаткову батарею зенітної ракетної системи MIM-104 Patriot, а також додаткові ракети до цієї системи. Це ґрунтується на рішенні оголошеному на початку цього року щодо перенаправлення всього експорту американських ракет ППО в Україну, що забезпечить Україну сотнями додаткових ракет Patriot і AMRAAM протягом наступного року та допоможе захистити свої міста та людей від російських загарбників.

Крім того, американський президент доручив Міністерству оборони США розширити навчання українських пілотів на F-1 — наступного року підготують ще 18 пілотів.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію