Британська армія замовила 53 модульні транспортери Jackal 3

Британська армія замовила 53 модульних транспортерів Jackal

Supacat у партнерстві з Babcock уклали другий контракт на виробництво 53 високомобільних модульних транспортерів Jackal 3E (HMT Extenda Mk3) для британської армії.

Виробництво додаткових машин розпочнеться на початку 2025 року на заводі Babcock у Девонпорті, а постачання очікується на початку 2026 року, повідомили у компанії Babcock.

«Jackal є найбільш універсальною високомобільною збройовою платформою у своєму класі, яка однаково здатна виконувати завдання розвідки, патрулювання та матеріально-технічного забезпечення. Він створений британцями та перевірений в боях в Афганістані. Цей новий 6-колісний варіант «Extenda» також відомий як Jackal 3Е. Додаткова вісь забезпечує більшу вантажність, зберігаючи при цьому чудові позашляхові характеристики та здатність розвивати швидкість до 120 км/год», — йдеться у повідомленні.

Філософія модульного дизайну Jackal 3(E) забезпечує декілька варіантів конфігурації під час виробництва і гнучкість щодо зміни ролі базової платформи протягом усього терміну служби.

Модель Supacat HMT Extenda дозволяє перетворити HMT 4×4 (Jackal на озброєнні британської армії) на HMT 6×6 (Coyote на озброєнні британської армії) або навпаки, лише за пару годин, використовуючи при цьому стандартні інструменти та відповідний кран або лебідку.

Нагадаємо, що початкове замовлення на HMT Extenda Mk3 склало 70 машин у лютому 2023 року. Загалом контракт з усіма доповненнями може забезпечити виробництво 240 бронемашин.