Фінляндія відправляє Україні 25 партію військової допомоги

Фінляндія відправляє Україні 25 партію військової допомоги

Фінляндія оголосила про виправлення до України чергової партії військової техніки у вигляді допомоги, яка обійдеться Фінляндії приблизно у 118 мільйонів євро.

Президент Республіки схвалив цю передачу 13 вересня 2024 року за поданням Уряду, повідомляється на сайті оборонного відомства Фінляндії. Загальна вартість оборонних матеріалів, поставлених Фінляндією в Україну, становить 2,3 млрд євро.

«Військова ситуація в Україні залишається серйозною. Фінляндія, як і обіцяла, продовжить надавати матеріальну допомогу. Наше повідомлення країнам-партнерам полягає в тому, що ми не повинні здаватися», — прокоментував міністр оборони Антті Хаккяненфін.

Також повідомляється, що з оперативних причин та для гарантії безпечної доставки допомоги додаткова інформація про конкретний вміст, спосіб чи графік постачання надаватися не буде.

Зазначимо, що окрім західної військової техніки, Фінляндія має й знайоме для України радянське озброєння: ЗРК «Бук», БМП-2, буксировані польові гармати М-46 та гаубиці 2А36 «Гиацинт-Б», САУ 2С5 «Гіацинт-С» та САУ 2С1 «Гвоздика», вони ж PSH 74, які вже були помічені у Збройних Силах України, завдяки стандартному фінському камуфляжу.