Кому з військових дозволять звільнитись? — Міноборони обирає умови для демобілізації у 2025 році

Військове керівництво вивчає варіанти демобілізації військовослужбовців, які служать без будь-яких зрозумілих термінів служби — наразі постало питання щодо мінімального часу «в окопі».

Як стало відомо Ukrainian Military Pages, зараз служби персоналу командувань та військових частин збирають інформацію щодо кількості військових за термінами участі у бойових діях.

В результаті командування хоче знати прогнозовану кількість військовослужбовців, які, станом на 2025 рік, прослужать під час воєнного стану 36 місяців, і скільки з них матимуть «бойовий стаж» 12 місяців, скільки — 18, а скільки — 24 місяці.

Нагадаємо, що у квітні, статтю про демобілізацію військових через 36 місяців служби було вилучено з законопроєкту про мобілізацію та військову службу, з умовою, що Міністерство оборони підготує окремий законопроєкт, що стосуватиметься термінів демобілізації.

Ймовірно у Міноборони хочуть визначити, яку ж «норму участі у бойових діях» прописати в умовах для звільнення: «...які прослужили не менше 36 місяців під час воєнного стану, з яких не менш як 12? 18? чи 24? місяців брали безпосередню участь у виконанні бойових завдань».



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію