Великобританія надасть Україні ракети для ППО на £162 мільйони

LMM

Великобританія поставить Україні 650 легких багатоцільових ракет LMM, згідно з контрактом на 162 мільйони фунтів стерлінгів, які посилять протиповітряну оборону України.

«Пакет протиповітряної оборони буде оголошений міністром оборони Джоном Гілі сьогодні на зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG) на базі ВПС США в Рамштайні - його першим на посаді міністра оборони. На 24-му засіданні групи міністр оборони викладе залізну прихильність Великої Британії Україні та закликає союзників продовжувати постачати Україні життєво важливе обладнання», — повідомляє британський урядовий портал.

Це відбулось після двосторонньої зустрічі між Джоном Гілі та Рустемом Умеровим у Лондоні на початку цього тижня, де вони обговорили, як Великобританія продовжуватиме нарощувати підтримку протягом найближчих місяців.

На цій зустрічі міністр оборони підтвердив, що артилерійські боєприпаси на 300 мільйонів фунтів стерлінгів, закуплені через Фонд IFU, почнуть поставлятися до кінця цього року.

Відповідно до зобов'язання нового уряду прискорити постачання допомоги, очікується, що перша партія ракет LMM, оголошена сьогодні, також буде доставлена до кінця цього року.