У застосунку Армія+ зареєструвалися 150 тисяч військових

У застосунку Армія+ зареєструвалися 150 тисяч військових

Вже 150 тисяч військових успішно пройшли авторизацію у застосунку Армія+ з 8 серпня. Також Армія+ впровадили понад 500 військових частин, завдяки чому вже подано 2700 е-рапортів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Маємо 150 тисяч авторизацій в Армія+ менше ніж за місяць! Майже третина з них — люди, дані про службу яких не внесли у реєстр. А саме 45 тисяч. Знаємо проблему, опрацьовуємо кожний випадок. Запитів багато, тож допомога може зайняти деякий час

«Нам багато говорили й говорять, що військо незмінне. Але позначка у 150 тисяч військових у застосунку доводить — зміни можливі й люди зацікавлені у цих змінах. Ми щодня працюємо над викликами та оброблюємо нові запити, щоб більше військових змогли підтвердити свій статус і використовувати Армія+», — зазначила чиновниця.

У Міністерстві оборони повідомляють, що на сьогодні військовослужбовцям в застосунку «Армія+» доступні послуги з подання електронних рапортів, проходження опитувань та присвоєння унікального номера військовослужбовця Армія ID.

Тобто тепер кожен військовослужбовець матиме три унікальні номери: ІПН, який в армії використовується як особистий номер військовослужбовця, військовий ідентифікаційний номер (ВІН) у Реєстрі «Оберіг» (т.зв. штрих-код) і тепер ще ID-номер в Армія+.



«Українська армія йде шляхом невпинного прогресу. Маємо позбутися всього зайвого, забути про неефективні процеси та сконцентруватися саме на бойовій роботі», — підкреслив заступник Головнокомандувача ЗСУ полковник Андрій Лебеденко.

Першими користувачами застосунку стали військовослужбовці ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту. Згодом Армія+ буде масштабована на всі Сили оборони України.

До речі сьогодні ми дали відповідь на питання: Чи зберігає застосунок «Армія+» персональні дані? Зберігає. І насправді чесно про це каже... на відміну від посадовців Міноборони, які не зрозуміло для чого брешуть, що дані не зберігаються.

Також ми показали повний перелік ваших персональних даних, які збираються застосунком «Армія+», місце їх зберігання, мету їх обробки, а також розповіли на яких підставах Міністерство оборони може передати ваші персональні дані третім особам, і кому само.